Dramska radionica u Slovačkoj

Korenica – Na međunarodnoj dramskoj radionici u Slovačkoj sudjelovali su prestavnici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Članovi Teatra Mladih iz Bihaća svake godine sudjeluju u Slovačkoj u radu međunarodne dramske radionice a temeljem dosadašnje suradnje sa učenicima dramske skupine Srednje škole „Plitvička jezera“ iz Korenice, a po odabiru voditelja dramske skupine prof. Ante Kovača, dvoje najboljih članova Gordana Kmezić i Mathias Mandić iabrani su za sudjelovanje u ovogodišnjoj međunarodnoj dramskoj radionici.

Nastavak ispod oglasa

U Slovačkoj, mjestu Drophia, nedaleko Kolareva, bio je bazni centar za hrvatske i bosnasko hercegovačke sudionike međunarodne dramske radionice, gdje su proveli pet dana pripremajući predstavu kroz razne radionice. Sudionici su uz svoju radionicu uživali u slobodnim aktivnostima poput odlaska na bazene, igranja, te  raznih športsko rekreacijskih aktivnosti.

Veliki doprinos u radionici dali su i poznati slovački glumci i dramaturzi. Premijera predstave održana je u Banovu kojoj je prisustvovao načelnik općine Plitvička Jezera Boris Luketić. Bila je to prigoda da načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić obavi i razgovore sa načelnikom Nove Zamky temeljem čega je dogovorena zajednička suradnja vezana za realizaciju Europskih fondova.

Dražen Prša