Ako već niste primijetili, u Hrvatskoj je protekli tjedan obilježilo rekordno toplo vrijeme za ovo doba godine. No, prema najavama meteorologa, takvo se vrijeme neće održati još dugo.

Od utorka počinje osjetno zahlađenje koje će trajati cijeli tjedan, no takvo je vrijeme primjerenije kraju listopada i početku studenog.

– Bit će hladnije nego uobičajeno i pritom promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, a u će gorju mjestimice padati i snijeg – prognozirao je Zoran Vakula za HRT.

Već potkraj srijede sljedećega tjedna kiša bi mogla prelaziti u snijeg u gorju, a bijele pahulje mogle bi u četvrtak zalepršati i u nižim predjelima sjeverozapadne unutrašnjosti, piše N1.

Pokucat će nam zima na vrata, bit će hladno, oko nule danju u gorju, dok će u nižim predjelima unutrašnjosti biti oko 5, što je pad temperature za više od 10 stupnjeva!

Prodor arktičke fronte: ‘Temperature padaju i za 10 stupnjeva’

Najavljuje se i prodor arktičke fronte sljedećeg tjedna, prema meteorološkom servisu Severe Weather Europe.

Oni pišu kako će se sredinom sljedećeg tjedna diljem središnje i istočne Europe proširiti puno hladnija zračna masa.

– Prodor hladnog zraka na Balkanu očekuje se između utorka i četvrtka. Temperature će biti i do 10 Celzijevih stupnjeva ispod prosjeka, a u gorju se očekuje i snijeg – prognozira Severe Weather Europe.

L.O.