Medijski napisi koji se ovih dana pojavljuju u javnosti ukazuju na nezapamćeno duboku razjedinjenost u ličko-senjskom HDZ-u. Kako piše jedan lokalni portal, županijski odbor stranke odbio prijedlog Gradskog povjerenstva (koje zapravo ne postoji  jer im je izašao mandat) da se na listi za Sabor nađu Dražen Jurković i Katica Prpić. Začuđuje i činjenica da je Dražen Jurković izrazio zadovoljstvo što ga nisu podržali Kustić i Šutić što dovoljno govori o dubokim podjelama unutar stranke. Jurković je sve to javno objavio preko portala Željka Popovića s kojim izvrsno surađuje. Postavlja se pitanje je li korektno pred izbore destabilizirati stranku iz razloga što netko nije ostvario svoje osobne ambicije?

U vrijeme izbora to se ne radi i pitanje je mogućih sankcija. Neki kažu da uistinu vrije kod članova HDZ-a, a hoće li se to prenijeti na same rezultate izbora ostaje za vidjeti.

Nada Marijanović na drugim listama?

Činjenica da gotovo ništa ne štima je i podatak da Nada Marijanović već dva puta odbija odluke stranke za glasovanje na Županijskog skupštini, suprotstavljajući se direktno dvojcu Kustić- Šutić. Prema nekim informacijama Marijanovićka bi se na izborima mogla pojaviti na nekim drugim listama što bi dodatno zakompliciralo situaciju.

Kako će se postaviti senjski HDZ?

Činjenica je i da je senjski HDZ vrlo nezadovoljan svojim statusom te da je kandidirao jedinog HDZ-ovog gradonačelnika Sanjina Rukavinu. Ipak nekako tinja nada da će nekada moćna organizacija HDZ –a u Lici zbiti redove. Ako tome ne bude tako, izborni rezultati i preferencijalni glasovi mogli bi nekome presuditi.

L.O.