U Gospiću je danas održana press konferencija HDZ-a na kojoj su sudjelovali predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić i Dražen Jurković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu.

Iako je Kustić u uvodnom dijelu naglasio kako se neće baviti drugim listama i imenima, press konferencija se pretvorila u 45-minutno prozivanje Darka Milinovića. Iako je naglasio kako će se baviti isključivo programskim rješenjima, na ovom 45-minutnom izlaganju o programu stranke za boljitak Like nije bilo niti riječi.

-Imamo način kako poboljšati demografsku sliku naše županije. Sve te stvari kad se na koncu realiziraju, želimo vidjeti uspješnu i bolju Liku s puno mladih, kazao je Kustić.

Dražen Jurković na uvodu u svoj dio izlaganja kazao je “da je najgore šutjeti”.

-S ovog mjesta poručujem, mom dragom kolegi Milinoviću, da sam prvi put HDZ “rušio” početkom 90. godine, jer sam bio jedan od dva visokoobrazovana čovjeka u Gospiću kad sam krenuo u 4. mjesecu i učlanio se u HDZ, onda kad se išlo srcem, a moglo se platiti glavom, kazao je Jurković dodavši kako Milinović nije veteran HDZ-a kako se predstavlja.

Jurković je priznao da jedno “kratko vrijeme” nije bio u HDZ-u kad je smatrao da kroz HDZ nije mogao reći što misli.

HDZ se ogradio od HDZ-a

Jurković je novinarima prezentirao prezentaciju pod nazivom “Ličko-senjska županija za vrijeme vladavine Darka Milinovića”.

Tzv. novi HDZ se ovim ogradio od tzv. starog HDZ-a, iako su vrlo visoke pozicije u “starom” HDZ-u obnašali oba sudionika konferencije. Štoviše, Marijan Kustić je bio potpredsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije nekoliko godina, unatoč tome što je izgubio sve izbore, pa i one u svom selu Kustićima na Pagu.

-Dok sam radio na ovim podacima nije mi bilo nimalo ugodno. Dok su neki govorili da je Lika prosperitetna županija BDP je padao. Lika je sa padom BDP-a u zadnjih 10 godina ispod 45%, kazao je Jurković istaknuvši podatak da se u Lici na 100 umrlih rađa samo 45 djece.

-Dok sam s gospodinom Milinovićem radio u Ministarstvu zdravstva kao najbliži suradnici, napravili smo izuzetno dobar posao, zaključio je Jurković.

Na novinarski upit je li dijele odgovornost za loše stanje u Lici, Kustić i Jurković su se ogradili od politike HDZ-a za koju tvrde da je dovela Liku tamo gdje je.

L.O.