Draženka Draženović Kostelac predsjednica HNS-a Otočac

Draženka Draženović

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju je u dvorani caffe bara „Paklja“ u Otočcu održana izborna sjednica Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, Podružnica Otočac. Za predsjednicu Podružnice Otočac izabrana je mr.sc. Draženka Draženović Kostelac, dipl.oec, dok su za potpredsjednike Podružnice izabrani Josip Furlan i Josip Orešković. Članovi predsjedništva Podružnice su: Tomica Lončar, Željko Kraljić i Zvonimir Kranjčević. Za članove Županijske skupštine izabran je Ivan Čop, a predstavnici u Županijskoj skupštini su još Josip Orešković i Draženka Draženović Kostelac. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Ante Jurčić, Marina Bobinac i Ivan Levar. Tajnica Podružnice Otočac je Ivana Furlan.
Draženka Draženović Kostelac (36) rođena je u Brinju, a stalno prebivalište u Otočcu ima od svibnja 2010. godine. Po struci je diplomirani ekonomist, magistar znanosti iz ekonomije. Zaposlena je u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i voditeljica je Područnog ureda HBOR-a za Ličko-senjsku, Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju. Članica je HNS-a od lipnja 2012. Glavni motiv ulaska u stranku je dati vlastiti doprinos u jačanju stranke lokalno i priključiti se procesu stvaranja bolje budućnosti za sve nas. U rujnu ove godine zbog nezadovoljstva funkcioniranjem HNS-a na županijskoj i gradskoj razini odlučila je isključiti se iz HNS-a i vratiti člansku iskaznicu. Slučajnost je da je isti dan kad je članska iskaznica zaprimljena u Središnji odbor HNS-a pozvana u TIM HNS koji broji 40 članova iz cijele Hrvatske, a jedina je predstavnica iz Ličko-senjske županije, a poziv u TIM je prihvatila. Članovi TIM-a su odabrani profesori, bankari, ekonomisti, pravnici, saborski zastupnici, politolozi, poljoprivrednici i aktivni građani.
Od 4 predložena kandidata iz Ličko-senjske županije odabrana je od strane gospođe Vesne Pusić. Zadatak TIM-a je između ostalog osnažiti stranku, vratiti politiku u politiku, skidati negativne karakteristike politike i promovirati pozitivnu energiju, stručnost obrazovanje i poštenje. Kao glavne ciljeve rada stranke u budućnosti Draženović Kostelac je navela: privlačiti mlade ljude, privlačiti obrazovane, poštene, marljive i čestite ljude koji će zajedno s njom predlagati promjene, razvijati projekte za bolju budućnost grada Otočca i Hrvatske. Povećati komunikaciju i razmjenu informacija, ideja, mišljenja putem redovitog sastajanja članova stranke lokalno. Kao članici TIM-a HNS putem redovitih sastanaka sa vrhom stranke pruža se mogućnost promoviranja i isticanja potreba i specifičnosti Ličko-senjske županije koju namjerava u potpunosti iskoristiti. Glavni cilj je pokušati dokazati i provesti danas teško shvaćenu tezu da politika može biti poštena i da političari nisu nužno sve zlo ovog svijeta.
msekulic33

LO