Volonteri Humanitarne udruge  „Dobra volja“ iz Otočca u ove blagdanske dane imaju pune ruke posla. Ovoga su vikenda obišli 13 obitelji, darivali im pakete hrane i higijenskih potrepština, a najmlađe su obradovali mnoštvom slatkiša.

Tako su posjetili obitelji iz Zalužnice, Prozora, Kutereva,  Čovića, Obilja, Otočca, Starog Sela i Švice. Zajednički predznak svih ovih obitelji su neimaština, bolest i ukupno beznađe. Neki stariji su nepokretni. Iako  najmlađi u ovoj skupini Karlo Burić(25) iz Kutereva već  godinama je nepokretan. Veliki je ljubitelj nogometa, a posebno obožava našeg nogometnog „mahera“ Luku Modrića. 

Gotovo je nemoguće da bi se  Karlo susreo s Lukom, popričao s njim i zamolio ga potpis. Nogometni dres s potpisom Luke Modrića najveća je životna želja nepokretnog mladiće. Za Božić se ostvaruju i nemoguće želje pa neostvarivo postaje zbilja i čudo koje se ipak može dogoditi. Zaslugama volonterki Jelene Benčić i Marijane Ćorluka Matešić u Kuterevo je stigao djed Božićnjak i donio dva nogometna dresa s potpisima Luke Modriće, kao i njegovu knjigu, također potpisanu. Jedan dres stigao je zahvaljujući izvršnom direktoru Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću.

A Karlo??? Malo je reći da je sretan za ovaj Božić. Obistinila mu se najveća životna želja. Skromna, posebna i ljudska, baš onakva kakva se treba događati u ove dane…

L.O.