Na prostoru iza Opće bolnice Gospić tijekom dana održana je vježba HGSS Stanice Gospić u suradnji s Odjelom bespilotnih sustava HGSS-a.

Bila je ovo organizirana prezentacija korištenja bespilotnih sustava unutar HGSS-a čiju su pomoć na terenu gospićki spašavatelji puno puta koristili. Naglasio je to i tijekom uvodnih riječi pročelnik HGSS-a Stanice Gospić Josip Brozičević.

-Ovo je dio bespilotnih letjelica koje redovno koristimo u HGSS-u prilikom akcija potrage i spašavanje. Ovo je ujedno i prigoda da se naši građani informiraju o ovom sustavu, okušaju se s radom dronova kako bi se uvjerili kako sve ovo funkcionira u praksi. Kolege iz drugih Stanica HGSS-a pomoći će nam u ovoj prezentaciji.

Naša Stanica također raspolaže s ovakvim sustavima koji nam uvelike olakšavaju rad na terenu. U slučaju većih potražnih akcija i povećanog broja timova na terenu, u pomoć nam dolaze ekipe HGSS-a iz drugih Stanica za svojim letjelicama. Na taj način u što kraćem vremenskom roku uspijevamo pretražiti veće površine, zaključio je Brozičević.

Glavni cilj ovog događaja, uz samu prezentaciju, je da se sudionicima koji prisustvuju i pokažu interes za sudjelovanje u radu HGSS u području bespilotnih sustava to omogući kroz rad Stanice Gospić.

L. O.