FOTO Zatečena grupa migranata kod Široke Kule

Po onoj staroj „ako laže koza, ne laže rog“ jutros smo dobili još jednu potvrdu zataškavanja razmjera migrantske krize u Ličko-senjskoj županiji i RH. Dok su se migranti do sada kretali po Lici pod okriljem noći, sada su promijenili pravila ponašanje. Na ovoj fotografiji vidimo dvadesetak ljudi koji u pola bijela dana prolaze kroz središte Široke Kule. Lažni humanitarci uvijek nas obmanjuju kako je to „teška sirotinja“. Koja do početka rute u Turskoj stiže avionima, svi imaju bankovne kartice, skupe mobitele   i spremne eure za plaćanje švercerima do nekog od odredišta. Nedavno je za olakšavanje čuvanja hrvatskih granica ponuđena i pomoć vojske, što je ministar Davor Božinović samouvjereno odbio rekavši kako „hrvatska raspolaže s dovoljnim brojem obučenih policajaca  za izvršenje tih zadaća“. Jeli tome baš tako?

U MUP-u su željeli umanjiti raspone ilegalnih upada u Hrvatsku pa su čak poslali upozorenje medijima da ne uzbunjuju javnost lažnim i neprovjerenim navodima. To je svakako u redu. Zanima nas hoće li se iz MUP-a ili PU ličko-senjske netko sjetiti i medijima žurno dostaviti izvješće o  ovome zadnjem incidentu.

Nastavak ispod oglasa

Iz BiH doznajemo novi način obmanjivanja migranata. Šverceri iz pokupe kamionima, uzmu im novac  i  istovare ih negdje na potezu od Gacke doline do Koranskog mosta u Plitvičkim jezerima. To čine pokazujući im fotokopirane zemljovide pa se posvuda u Lici  nalazi-Slovenija! Jednoj  grupi Pakisatanaca navodno se dva puta dogodilo da ih je isti vozač uzeo novac i istovario kod Otočca jer „tukaj je Slovenija!!!“

M.S.