Državni tajnik Gordan Hanžek u posjetu Gospiću i Ličkom Osiku

0

Danas je u radnom posjetu Gospiću i Ličkom Osiku nazočio Gordan Hanžek – državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. U pratnji Ernesta Petryja HDZ-ova kandidata za župana Ličko-senjske županije i Marija Stilinovića, kandidata HDZ-a za gradonačelnika grada Gospića, državni tajnik Hanžek obišao je naselje Lički Osik i tom prigodom obavio razgovore s pojedinim stanarima ovoga naselja, a pritom uvidio i realnu situaciju na terenu vezano za daljnju potrebu i prioritete obnove stambenih zgrada.

Središnji državni ured za obnovu priprema opsežan projekt energetske obnove financiran sredstvima EU pod nazivom: „Projekt suzbijanja energetskog siromaštva“. U okviru projekta predviđena je obnova preostale 32 zgrade na Ličkom Osiku. Projektom je obuhvaćena obnova krovišta, fasada i vanjske stolarije, a bit će subvencionirano u 100%-tnom iznosu, što znači da vlasnici stanova odnosno najmoprimci neće imati nikakav trošak u njegovoj realizaciji.

Oglas

Nakon obilaska naselja Lički Osik, državni tajnik Hanžek održao je radni sastanak u Uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje u gradu Gospiću gdje je upoznat s aktualnom situacijom i prioritetima.

Na kraju radnog dana, kao glavni tajnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” u svojstvu stranačkog dužnosnika, a nakon uspješnih i konstruktivnih radnih sastanaka, u prostorijama GO HDZ-a grada Gospića razgovarao je s kandidatima Pertyjem i Stilinovićem, izrazivši im snažnu podršku na predstojećim lokalnim izborima. Pri tome je izrazio zadovoljstvo i iskrenu namjeru za buduću uspješnu suradnju.

Ernest Petry zahvalio je državnom tajniku Hanžeku na prepoznavanju problema naselja Lički Osik, ali i problema ostalih dijelova Ličko-senjske županije koji se odnose na područje obnove i stambenog  zbrinjavanja.

L.O./HDZ