Državni tajnik Hanžek izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorima u rješavanju stambene situacije u gradovima i općinama Ličko-senjske županije

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek sa suradnicima održao je sastanak u Kabinetu župana Ličko – senjske županije u Gospiću na kojem su nazočili ličko – senjski župan Ernest Petry, gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, načelnik Općine Udbina Josip Seuček, načelnik Općine Perušić Ivica Turić i načelnik općine Lovinac Ivan Miletić.
Analiziran je niz problema u području stambenog zbrinjava u Ličkom Osiku, Perušiću, Udbini, Korenici i Donjem Lapcu. Dogovorene su aktivnosti koje kreću do kraja ove godine, a imaju za cilj i rješavanja demografske obnove te ostanka mladih obitelji na ovim prostorima.
Nakon sastanka državni tajnik Hanžek je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorima i najavama rješavanja stambene situacije u više Gradova i Općina Ličko-senjske županije te posjetio Nacionalni park Plitvička jezera koji je i ove godine organizirao 4. po redu Festival šljiva. Uz domaćina, ravnatelja NP Plitvička jezera Tomislava Kovačevića, ovaj su događaj uveličali župan ličko-senjski Ernest Petry, načelnici brojnih ličkih općina, novinari, poduzenici i vlasnici OPG-a. Govoreći na otvaranju ove manifestacije župan Petry naglasio je važnost ispravne valorizacije brojnih ličkih resursa, s naglaskom na ekološke principe s kojima je ovaj dio Hrvatske već prepoznat i u Europskoj uniji.
L.O.