Državno odvjetništvo pozvano da pretrese „Gacku“ d.o.o

8

Tek nedavno imenovani dir. „Gacke“ d.o.o Denis Lončar spasio je budućnost bivšeg direktora tog poduzeća Željka Grgurića (koji sada radi kao nadzornik u tom poduzeću), jer je nekolicina gradskih vijećnika predvođena Milanom Tomaićem (SDP) zahtijevala automatsku suspenziju Grgurića, zbog, kako je na sjednici gradskog vijeća kazano sumljivog poslovanja odnosno nemogućnosti uvida u financijsku i drugu dokumentaciju. Lončar je kazao da je Grgurić stručna osoba i da mu treba dati povjerenje za daljnji rad, dok se ne istraže radnje i poslovanja unutar te tvrtke.

Predsjednica vijeća Slavka Bogdanić istaknula je da zbog nemogućnosti u uvide poslovanja poduzeća „Gacka“ ne preostaje ništa drugo nego pozvati Državno odvjetništvo da obavi radnje vezane za provjeru stanja poslovanja. Iskazane su brojne sumnje u nezakonita poslovanja, te da poslovanje sada bivšega direktora Grgurića baca sumnju na nepravilnosti u radu.

Oglas

–        „ on više ne može raditi u tom poduzeću, ni voziti službeni auto, vi ste njega nagradili i dozvolili mu da i dalje caruje, na način da ste ga postavili na mjesto nadzornika umjesto da ste ga suspendirali“- kazao je Tomaić dok je predsjednica vijeća Slavka Bogdanić u svojem obrazlaganju istaknula da Grgurića treba prozvati za nesavijesno poslovanje i podnijeti protiv njega krivičnu prijavu.

Zaključeno je da se pozove Državno odvjetništvo da „pretrese“ poslovanje poduzeća „Gacka“ d.o.o., a onda će se odlučivati o daljnjoj sudbini bivšega direktora.

Više od sedam godina grad Otočac kojemu gravitiraju i dvije Općine (Brinje-Vrhovine) sa oko 15.500 stanovnika što čini 28% ukupnog broja stanovnika Ličko senjske županije nema javnog bilježnika, što je po mišljenjima vijećnika neshvatljivo. I gradonačelnik Mario Barković izrazio je nezadovoljstvo te istaknuo da mu se čini da su tu u pitanju nečiji interesi. Kako bi po iskazanim potrebama grad Otočac trebao imati dva javna bilježnika, donesen je zaključak da gradske službe kod Ministarstva pravosuđa ispitaju problematiku vezanu za ukidanje javnog natječaja za potrebe javnog bilježnika u Otočcu.

Uz prihvaćanje izviješća o radu „Komunalca“ Otočac, predsjednica gr.vijeća Slavka Bogdanić upitala je dir. Nikolu Dasovića da li postoji mogućnost da se na uvid dobije lista dužnika jer njene informacije govore da ima puno i privatnih osoba koje ne podmiruju svoje obveze, pa bi bilo lijepo vidjeti njihova imena. Dir. Dasović kazao je da će dostaviti listu dužnika, kojih je ne tako mali i nezamariv broj. Prihvaćena su izviješća TZ Grada Otočca, GPOU.

 

Dražen Prša