Vjeroučitelji Gospićko-senjske biskupije održali su  u Pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku stručno vijeće pod vodstvom vjeroučiteljice Ivone Rendulić. Voditeljica je nakon molitvenog početka predstavila radionicu pod nazivom  „Vodič za planiranje i pripremanje nastave vjeronauka“. Primjere dobre prakse predstavila je vjeroučiteljica Mirjana Car Stojković, a rad u digitalnom alatu izložio je vjeroučitelj Željko Mucić.

Nakon stručnog vijeća vjeroučiteljice i vjeroučitelji laici nastavili su duhovne vježbe koje je predvodio voditelj vlč. Goran Antunović, na temu: „Uzvišenost poziva vjeroučitelja“. Voditelj je pri tome pozvao vjeroučitelje da budu autentični, da svoje poslanje odrađuju i žive oslanjajući se na Isusa i da svoje vjeroučenike vole onom ljubavlju kojom Krist ljubi svoju Crkvu.

Zatim su slijedila razmatranja o dobrim karakteristikama vjeroučitelja: svjestan zadaće koja mu je povjerena, skroman, ponizan, entuzijast, radostan, dobar prijatelj, sposoban osluškivati i slušati druge. Završno razmatranje odnosilo se na temu: „Duhovnost vjeroučitelja, duhovnost svakodnevice: koliko smo u Božjoj blizini?“

Vjeroučiteljima je svojim dolaskom i obraćanjem moral podigao biskup mons. Zdenko Križić koji ih je ohrabrio u zajedničkom razgovoru, a potom je predvodio euharistijsko slavlje na kome smo sudjelovali sa župljanima Ličkog Osika. Koncelebrirao je kancelar i tajnik preč. Mišel Grgurić, domaći župnik preč. Luka Blažević, voditelj duhovnih vježbi vlč. Goran Antunović.

L. O.