Dukanova dijeta – orginalni dukan recepti, jelovnik – kako brzo i efikasno skinuti višak kilograma

Ovu revolucionarnu dijetu i metodu za brzo i efikasno skidanje kilograma osmislio je dr. Pierre Dukan. On smatra kako ljudi, posebice žene svojim lošim prehrambenim navikama uzrokuju povećanje kilograma. Kako tvrdi doktor Dukan stanice prilikom povećanja kilograma dolaze u tzv. stanje hipertrofije i gube svoju elastičnost. Ako nastavite s nezdravom prehranom svaka vaša stanica će povećati i tako ćete dobivati na kilogramima.

Zvuči logično, ali kako je u praksi?

Nastavak ispod oglasa

Dukanova dijeta sastoji se od 4 faze koje se moraju pažljivo provesti kako bi dijeta imala učinka. Prva je faza napada, zatim faza izmjene, faza konsolidacije i faza stabilizacije.

U fazi napada koja je isključivo proteinska moraju se pridržavati stroga pravila.

Što se smije jesti?

Slobodno se poslužite piletinom i puretinom, ali bez kožice te nekih dijelova kao što su krilca koja u sebi sadrže “previše” masti.

Salame od pilećeg i purećeg mesa bogatog proteinima.

Svježa riba je dozvoljena u ovoj fazi ali bez ulja jer se u ulju nalazi podosta masti.

Poslužite se kuhanim jajima, nemasnim mliječnim proizvodima kao što su jogurt i obrano mlijeko.

Za zaslađivanje Vam preporučavamo prirodnu Steviu, dozvoljen je još ocat, začini, češnjak, luk, zvakače gume bez šećera.

Uz ovu dijetu obvezno u svoj životni ritam ubacite 20 minuta kretanja na dan, pijte do litre i pol vode te preporučamo jednu čajnu žlicu pahuljica koje će Vam dati dodatnu energiju.

Napomena: Članak iznad napisan je u informativne svrhe i kao takav ne predstavlja znanstveno dokazane činjenice. Prije korištenja bilo kakve dijete konzultirajte se s liječnikom i ljekarnikom.