DV Tratinčica se može pohvaliti s novim igralištem

Iako su krizna vremena i ove je godine sve manje financijskih sredstava za lokalnu samoupravu, dječji vrtić Tratinčica to i ne osjeća, jer je upravo ovih dana uređeno igralište.
U studenom protekle godine, na raspisani javni natječaj od strane Zaklade Kajo Dadić DV Tratinčica se odlučio prijaviti s akcijom „Rastimo sigurno“. Na istom je DV Tratinčica uspješno prošao te su mu odobrena sredstva u iznosu od 13 000,00 kn. Glavni cilj ove provedene akcije je bio postavljanje anti-stres podloge na dječjem igralištu veličine 45m2. Imajući u vidu zapažene rezultate malih polaznika DV Tratinčica na Olimpijadi dječjih vrtića LSŽ, ova akcija je uistinu i opravdala sredstva koja su uložena u samo igralište. Radovi na samom postavljanju su obavljeni volonterski te se tek nakon samog pokretanja ove akcije vidjelo koliko truda i rada treba uložiti da bi se pomaci u lokalnoj zajednici vidjeli i učinili.
Samom akcijom pomaci za ovu malu ličku općinu su veliki, DV Tratinčica je dobio novo igralište koje će se uskoro opremiti s što postojećim igralima koje će se obojati u vesele dječje boje, dok gledajući s druge strane mališani i budući polaznici DV Tratinčica će imati prostor i mjesto sigurno za igru, bez bojazni za dječjim ozljedama.
Imajući u vidu cjelokupni trošak provedene akcije, bez pomoći Ličko – senjske županije i Općine Brinje ova akcija financijski ne bi bila izvediva.
„Djeca i mladi su naša budućnost te ću se potruditi maksimalno što je u mojoj moći da učinim sve za dobrobit svoje lokalne zajednice, prvenstveno najmlađih“, naglasio je načelnik Fumić.
Između ostalog, napomenuo je načelnik Fumić da na ovome neće stati jer je u tijeku očekivanje rezultata od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na koji je Općina Brinje prijavila projekt „Dogradnja DV Tratinčica“ te se očekuje pozitivan odgovor.
Također, ravnateljica DV Tratinčica gđa. Ružica Perković ne krije zadovoljstvo provedenom akcijom te se ovim putem zahvaljuje Zakladi Kajo Dadić, Ličko – senjskoj županiji te ponajviše načelniku g. Zlatku Fumiću i samoj Općini Brinje na financijskim donacijama.
A.V.