Nedaleko od čvora Otočac na autocesti A-1 u srijedu poslijepodne žestoko su s eobračunale dvije navijačke skupine. Radi se o Bad Blue Boysima i Torcidi, prenosi 24sata.hr

Hajduk igra utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca u Zagrebu u 17 sati, a Dinamo protiv Splita u Splitu u 19 sati. Pretpostavlja se da su se huligani našli na pola puta dok su išli svatko prema svom odredištu.

Dio je krenuo starom cestom kako bi izbjegao policiju koja ih je trebala sačekati na ulazu u Senj, dok je dio krenuo autocestom.

Na ulazu u Senj jedno je vozilo marke Opel Corsa, zagrebačkih registracija, prošlo s razbijenim stražnjim staklom prije nego je došla policija. Nakon dolaska, policija je zaustavila kombi makarskih registracijskih tablica i automobil Renault Clio.

Kako se doznaje od liječnika Opće bolnice u Otočcu, dvoje sudionika tučnjave je teško ozlijeđeno, a petorica su lakše ozlijeđena. Broj ozlijeđenih mogao bi biti puno veći, a znat će se točno nakon što se provede krim-obrada koja je u tijeku.

Privedeno je 50-ak ljudi, javlja policija.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je na svojim službenim stranicama kako se “zbog masovne tučnjave navijača kod čvora Otočac na autocesti A1 u smjeru Dubrovnika vozi usporeno preticajnim trakom uz ograničenje brzine na 40km/h”.

24sata/lo