Dvije predaje oružja i streljiva

Rijetko nam se događa da iz dnevnih policijskih anala dobijema isključivo dobre vijesti. To se dogodilo upravo danas jer su unatrag 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane dvije dragovoljne predaje oružja.
U Senju je građanin dragovoljno predao 105 komada raznog streljiva, a u Korenici poluautomatsku pušku PAP 7,62 mm i 45 komada vojnog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje traje s ciljem da svima nama živote učini sigurnijima. Oružje, streljivo, eksplozivi i druge zabranjene predmete građani mogu bez ikakvih sankcija predati policiji. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak. I dalje ostaje preporuka po kojoj oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Stručni i osposobljeni policijski službenici će preuzeti te zabranjene predmete.

PULS/L. O.

Nastavak ispod oglasa