Dvije prometne nesreće i predaja 1221 komada streljiva

U protekla 24 sata (22./23. studenog 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće i dragovoljna predaja streljiva.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Korenice.

Jučer je građanin s područja Lovinca dragovoljno predao 1221 komad raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

-I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

L.O.