Tijekom proteklog vikenda (30. studenog – 3. prosinca 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, pet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 38-godišnjakom iz Novalje i 27-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Sumnjiče se da su kao ovlaštene osobe za zastupanje društva propustili podnijeti nadležnom Trgovačkom sudu prijedloge za otvaranje stečajnog postupka, što su bili dužni učiniti s obzirom da su računi društva određeni period bili u neprekidnoj blokadi.

Protiv njih su nadležnim državnim odvjetništvima dostavljene kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom i 22-godišnjakinjom (obje iz Perušića), te 30-godišnjakinjom s područja Ogulina zbog osnova sumnje da su počinile kazneno djelo krađe.

Sumnjiče se da su 13. studenog 2018. godine u jednom trgovačkom centru u Gospiću, otuđile razne prehrambene proizvode.

Protiv njih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću 30.11./1.12. 2018. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj oštetio je osobni automobil gospićke registracijske oznake u vlasništvu 67-godišnjakinje iz Otočca.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 72 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji (1.83 g/kg) kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 218 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 70-godišnji državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U subotu u mjestu Mutilić, Općina Udbina, građanin je na otvorenom prostoru pronašao 9 ručnih bombi, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./PULS