Dvojica motociklista poginula u gotovo identičnim nesrećama kod Karlobaga

0

Jučer su se na području Ličko-senjske županije dogodile dvije teške prometne nesreće sa smrtnim ishodima.

Oko 13 sati na Državnoj cesti D8, na predjelu Rođanka u općini Karlobag došlo je do prometne nesreće kada je 47-godišnjak iz Pule, upravljajući motociklom marke Aprilia RP RSV 1000 pulskih registracijskih oznaka iz smjera Karlobaga prema Zadru, ulaskom u lijevi oštri zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio s kolinika u desnu stranu, gdje je udario u drvo. Motocikl je zatim sletio u provaliju dubine oko 20 metara, prednjim djelom u more. Vozač je preminuo na mjestu nesreće.

Oglas

Oko 14,20 sati je na istoj cesti u općini Karlobag, ali na predjelu Kijac, došlo do prometne nesreće kada je 43-godišnji državljanin Slovenije, upravljajući motociklom marke Honda CBR 1000RR slovenskih registracijskih oznaka iz smjera Karlobaga prema Zadru, ulaskom u lijevi oštri zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio s kolnika u desnu stranu, gdje je također udario u drvo.

Oko 20 metara iza drveta sletio je na kameniti teren. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo u Općoj bolnici Gospić, javila je PU ličko-senjska.

V.Š.