Ličko – senjska županija u suradnji s Povjerenikom za informiranje organizira edukaciju o pravu na pristup informacijama koja će se održati danas s početkom u 9 sati u Kulturnom informativnom centru Gospić.

Edukacija je namijenjena dužnosnicima, rukovodećim službenicima i službenicima za informiranje te drugim službenicima u tijelima javne vlasti s područja Ličko-senjske županije, a koji u svom radu primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama ili se s njime susreću.

Povjerenik za informiranje kao tijelo nadležno za zaštitu, praćenje i promicanje prava na pristup informacijama prepoznao je Ličko – senjsku županiju kao poželjnog domaćina ove edukacije koja može drugim tijelima javne vlasti pružiti primjer dobre prakse obzirom da se prema kriterijima kojima se mjeri transparentnost i otvorenost tijela javne vlasti pozicionirala na najvišu razinu među hrvatskim županijama. Stručnim usavršavanjem službenika za informiranje i drugih osoba koje se u tijelima javne vlasti susreću s pravom na pristup informacijama i u obvezi su provoditi odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama pridonijet će se jačanju njihovih znanja, vještina i kompetencija.

L.O.