Veliki Žitnik još jednom odabran kao mjesto edukacije, susreta djece i mladih iz Hrvatske, Europe i svijeta kroz programe iskustvenog učenja.

Predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu međunarodnog treninga za projekte Europske volonterske službe “Let´s coordinate” posjetili su edukacijski centar u Velikom Žitniku i sudionicima predstavili Outward Bund projekte kao primjer dobre prakse, a Veliki Žitnik i Liku promovirali kao mjesto puno potencijala među preko 25 projektnih menadžera i koordinatora EVS projekata iz cijele Europe.

Također, ovog svibnja centar u Velikom Žitniku je posjetio i Rotary ICC Inter-Country Committee – odbor Austrija Hrvatska te održao svoju godišnju konferenciju, pod vodstvom Vlatke Cikač u prisutstvu brojnih uglednika iz Hrvatska i Austrije a svoj govor održao je i diplomat Colin A. Munro.

Veliki Žitnik postaje sve atraktivnije mjesto, mjesto odvijanja kvalitetnih projekata za djecu i mlade, međunarodnih, nacionalnih i lokalnih programa, a podršku radu Hrvatske škole Outward Bound na nedavno održanom radnom sastanku, iskazao je i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić:

https://mzo.hr/hr/radni-sastanak-s-predstavnicima-hrvatske-skole-outward-bound

Outward Bound nastavlja doprinositi razvoju Velikog Žitnika kao jedinog centra iskustvenog učenja u prirodi prema Outward Bound metodi, u ovom dijelu Europe, te najavljuje ljeto puno programa i mogućnosti za djecu i mlade.

L.N./L.O.