Edukativni izlet u Jasikovac

Posjetom 80-ak učenika nižih razreda OŠ „dr. Jure Turić“ Gospić park-šumi Jasikovac nastavljeno je provođenje projekta pod nazivom „Škola u šumi-šuma u školi“. Ovaj vid upoznavanja djece sa šumama i njihovom mjestu u našim životima provodi se već petu godinu  zaredom kroz suradnju ministarstava obrazovanja i poljoprivrede.

Na ulazu u  Jasikovac djecu i učiteljice dočekali su djelatnici Uprave šuma Gospić Milan Perković, stručni suradnik za lovstvo, Mandica Dasović, rukovoditeljica Odjela za ekologiju, Ana Krbavac, stručna suradnica za zaštitu šuma i Anita Sudac, stručna suradnica za evidenciju i praćenje stanja šuma. Šetnja  kroz Jasikovac bio je poseban doživljaj jer su djeca uz pojašnjenja svojih mentora doznala mnoštvo detalja vezanih uz važnosti šuma, vrste drveća, životinje koje obitavaju u šumama te o važnosti očuvanja prirode i eko-sustava u prirodnoj ravnoteži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Uprave šuma Gospić su u suradnji sa Šumarijama na terenu već realizirali slične edukativne izlete u Lovincu i Pazarištima.

Text i foto: M. S.