Edukativni „Sajam mogućnosti“

     GOSPIĆ – Policijska uprava Ličko-senjska je povodom Međunarodnog dana sporta  u Gradskoj sportskoj dvorani  u  Gospiću priredila turnir u malom nogometu. Na ovaj su način policijski službenici željeli svojim primjerom pokazati kolika je važnost zdravog načina života i bavljenja sportom.  Istodobno je u holu OŠ dr. Jure Turić priređena prezentacija pod nazivom „Sajam mogućnosti“ . Nakon uvodnih riječi ravnatelja škole Ivana Radošević djeci se obratio načelnik Policijske uprave Ante Podnar koji je pojasnio važnost ove akcije.

-Ovo je preventivni program, a nazvan je „Sajam mogućnosti“. To je samo jedan detalj ukupnih naših preventivnih aktivnosti  koje se odvijaju pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo“. Cilj programa je da zajedno s vama djeco i sa svim pedagoškim osobljem  ovdje u Gospiću, ali i drugim gradovima i općinama, učimo djecu da prepoznaju i da se othrvaju svim onim štetnim stvarima i ponašanjima poput droge, alkohola, vandalizma i nasilničkog ponašanja. Cilj nam je naučiti djecu kako prepoznati takve situacije i kako djelovati, rekao je načelnik Podnar. Reakcija djece bila je očekivana. Prihvatili su ove informacije kao dobro došle, a prema postavljenim pitanjima vidljivo je kako su već upoznata s takvim detaljima, bilo od strane učitelja, roditelja ili članova obitelji.

Nastavak ispod oglasa

Učenici OŠ dr. Jure Turić također su mogli razgledati uzorke  brojnih  vrsta eksplozivnih  sredstava  na kakve mogu naići uz nekadašnju bojišnicu. Policijski službenici su odgovarali na mnoge  upite i savjetovali djeci kako reagirati u takvim situacijama.

M.  S.