Televizijska ekipa BBC-a (British Broadcasting Corporation) iz Škotske (Glasgow) koja uređuje dječji program pod nazivom „ All Over The Place – Europa“, zabavno putopisni program za djecu od 6-12 godina u podvelebitskom mjestu Kuterevo snimala je film vezan za život ljudi i medvjeda u utočištu za napuštene medvjede, zajedno s desetero sudionika 2. volonterskog Workcampa „Gradnja novih obora za medvjede sirotane 2014“ (iz sedam zemalja) i desetero članova stalne postave volonterske postaje (iz šest zemalja).
BBC- ev show je vrlo popularan i do sada su snimali na mnogim poznatim mjestima u Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji, dok ove godine slijedi snimanje filmova u cijeloj Europi. U BBC-evoj ekipi dva moderatora sudjeluju u neobičnim događajima, pronalaze ljude s čudnim načinima života, otkrivaju nevjerojatne znamenitosti što će prikazati gledateljima BBC-a, a koje čine drugačiju i netipičnu stranu Europe. Prilikom snimanja ekipa BBC-a koristila se intervjuima, pjesmama, događajima i smiješnim skicama na temelju čega slažu svojevrsni mozaik s puno činjenica i podataka o mjestu u kojem su obavljali poslove snimanja.
Kako nam je kazala Helena Poučki, voditeljica Volonterske postaje u Kuterevu, cijeli snimateljski prilog temeljio se na medvjedima, o tome kako žive, zašto su u Kuterevu, kako se hrane, jesu li zdravi, o medvjeđem izmetu, kako se kroz taj izmet može vidjeti što su jeli, a sve je popraćeno na smiješan, odnosno šaljiv način.
Ovo je za samu ekipu BBC– a bilo prvo iskustvo u takvom snimanju jer u Škotskoj nemaju medvjede. Oni su prije posjete Utočištu za medvjede u Kuterevu snimali u Lonjskom polju a u Istri su snimali prilog o tartufima. Ekipa se sastoji od 8 osoba (6 članova posade i dva prezentatora).

https://myshare.box.com/s/jyc6ijybsp1h9oyb4bg9

Dražen Prša