Agencija Promocija plus je ispitala rejting čelnika stranke LiPO (Milinović, Dabo, Kostelac) koji će najvjerojatnije biti kandidati i rejtinge čelnika ostalih političkih stranaka u županiji, tj. onih političara koji su gotovo sigurni kandidati za neku od čelnih funkcija izvršne vlasti županije i 3 grada. Ispitivanje za Senj, Gospić i ostale općine, doznajemo, biti će naknadno budući još nisu definirani kandidati, ali sa velikom vjerojatnošću pretpostavlja se tko će biti. Očito se čeka potez HDZ-a kako bi znali u anketu uvrstiti kandidate.

Milinović uvjerljivo vodi

Na uzorku od 1000 ispitanika 51 % bi sigurno ili vjerojatno izašli na izbore što je gotovo standardni izlazak u Ličko-senjskoj županiji. U prvom krugu među ponuđenim kandidatima Milinović je dobio 43% glasova, Dražen Jurković 20%, Mira Vrkljan-Radošević 11,4% , Tomislav Zrinski 7,2 %. Ispitanici su spomenuli još 3 kandidata – Antu Franića koji je dobio 1,1%, Karla Starčevića koji je dobio 0,8% i Nikolu Šimunića koji je dobio 0,2% s tim da napominjemo da oni u anketi nisu spominjani već ih je netko od anketiranih izdvojio. 

Ako bi se 17% neodlučnih proporcionalno rasporedilo, Milinović bi ovoga trenutka pobijedio u prvom krugu. Da se kojim slučajem svih 17% priključi Draženu Jurkoviću i u tom slučaju Milinović bi bio pobjednik. 

Drugi krug Milinović pobjednik

U drugom krugu, ako bi ga bilo Milinović vodi s 51%, Dražen Jurković dobiva 27,6%, a neodlučnih je 11,6%. Kada bi svi neodlučni prešli na stranu Dražena Jurkovića on ni u tom slučaju ne može ugroziti Milinovića. 

Milinović najpozitivniji političar u županiji

Gotovo 60% (58,2%) ispitanika o Milinoviću misli izrazito ili uglavnom pozitivno što rijetko koji političar ima s obzirom na vrijeme povedeno na političkoj sceni. O Draženu Jurkoviću pozitivan stav ima  31,5% što je upola manje, o Miri Vrkljan- Radošević 29%, a o Tomislavu Zrinskom 18,2 %.

Milinović ovoga trenutka izraziti favorit izbora 

U analizi Promocije plus ističe se kada bi izbori bili ovu nedjelju, Milinović je izraziti favorit. U anketu su uzeli, po svim istraživanjima HDZ-ovog najjačeg kandidata Dražena Jurkovića, čovjeka koji je opće poznat diljem županije. U gradu Gospiću, Dražen Jurković je popularniji od Marija Stilinovića (predsjednika HDZ-a grada Gospića) koji dobiva 21 % glasova, a Dražen Jurković 23% što ga svrstava u jačeg kandidata od ostalih (ostali dobivaju neznatan broj glasova).

Dražen Jurković u anketi gdje je spomenuto samo njegovo ime dobiva gotovo 23 posto potpore anketiranih u Gospiću. U posebnom pitanju u anketi gdje je spominje Mario Stilinović, on dobiva 20,9 posto.

L.O.