Elektro šokerima mučili, pa opljačkali starce

-
-

Drumski razbojnici, kako ih je već prozvala lička javnost u subotu su večer mučili pa potom opljačkali starce, Nikolu Varićaka (88) i njegovu sestru Bosiljku (76) u ličkome selu Homoljac, nedaleko Korenice. Lička je policija izvijestila da su u subotu, 8. studenog 2014. godine u Homoljcu, u općini Plitvička Jezera, dvije nepoznate i zamaskirane osobe ušle su u nezaključanu obiteljsku kuću vlasništvo 88-godišnjaka i 76-godišnjakinje, od kojih su uz uporabu sile otuđili novac, pri čemu su oštećeni lakše ozlijeđeni. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Što su starci, brat i sestra Varićak te subotnje večeri u stvari proživjeli i koje su mučenje imali ispričali su nam još uvijek vidno potreseni. Oko 20 sati u subotu navečer u njihovu su kuću upala dvojica maskiranih muškaraca koji su ih vezali a potom počeli mučiti.
„Bum, tras, razbiše vrata, i zagalamiše gdje su pare. Na glavama su imali maske, samo su im se oči vidjele. Jedan je odmah moju sestru bacio na pod i počeo vezati trakom. Drugi je držao mene i najprije me u tijelo udario onim što ima struju. Da ti mozak ispadne. Di su pare, vikala su obojica“ – vidno prestrašen priča Nikola Varićak .
Iživljavanje na dvoje staraca trajalo je kako kaže Nikola oko pola sata. U tom su vremenu isprebacali sve po kući te u spavaćoj sobi ispod pronašli novce koje je, kako kaže Nikola štedio cijeli život.
„To je sve što sam kroz svoj život uspio ušparati. Nije im bilo dosta pa me je jedan od njih, prije nego što su pronašli novce, tom strujom udario u glavu pa onda opet u tijelo. Mislio sam da će srce puknut, to vam nije za opisati, koji su bolovi, pa čovječe to bi vola ubilo“, kaže Nikola.
Njegova sestra Bosiljka priča da je nju jedan bacio na pod sjeo nogama na nju i zavezao joj ruke trakom.
„Majko moja mila, taj me je tom strujom dva puta udario, mislila sam da ću umrijeti. Galamili su, bacali po kući, mislila sam došao je kraj da će nas poklati“ – priča Bosiljka Varićak.
Nakon što su pronašli novac, drumski razbojnici, kako ih je već lička javnost prozvala, ostavili su starce vezane.
„Bili smo obadvoje zavezani, mojoj su sestri samo tri prsta bila slobodna pa se domogla noža i onda se mučila da meni presječe traku na rukama. Napokon kad su mi ruke bile slobodne, potrčao sam prema vratima, ali su bila zaključana. Nismo mogli van. Uzeo sam nož i poskidao šarafe sa brave i nekako isteturao van. Prošla je već ponoć, pa smo se sakrili u jedan kut sobe i tako budni dočekali dan. Nismo nikog mogli zvati, nemamo telefon, mobitel su nam uzeli a prva susjedna kuća je od nas daleko. Čim se razdanilo otišao sam do prvog susjeda i nazvao policiju“ – ispričao nam je prestravljeni Nikola Varićak.
Koliko je ovaj slučaj šokirao ličku javnost najbolje govori podatak da su ljudi u strahu, poglavito u manjim ličkim selima. Policija ne otkriva nikakve podatke ni istražne radnje, no po svemu sudeći, drumski razbojnici od prije su poznavali brata i sestru Varićak dali do znanja da znaju da imaju novaca, jer rekli da su Nikolu viđali u Korenici kako zna trošiti novce u nekoj od koreničkih trgovina i restorana.
Dražen Prša