Elektromonteri Elektrolike Gospić na sanaciji elektroenergetske mreže u Gorskom kotaru

Stanovništvo Gorskog kotara gotovo je u potpunosti ostalo bez struje nakon posljedica štete koju su jaki led i snijeg nanijeli elektroopskrbnom sustavu. Dok ekipe Hrvatske elektroprivrede (HEP) kontinuirano rade na otklanjanju kvarova, među najbrojnijim timovima u Gorskom kotaru bili su djelatnici Elektrolike Gospić.

U prvom timu od 4. do 9. veljače 2014. god. je na području Gorskog kotara, predio Mrkoplja bio angažiran 21 zaposlenik iz službi sjedišta Elektrolike iz Gospića, odnosno iz Službe za izgradnju i Službe za tehničke poslove Elektrolike Gospić, a isti su sačinjavali Luka Rukavina, Zvonimir Rudelić, Božidar Rukavina, Pave Butković, Jure Ban, Jure Šaban, Milan Svetić, Miroslav Serdar, Milan Milinković, Mario Jelić, Stipe Filipović, Darko Marković, Nikola Dolić, Mirko Blažević, Ivan Mraović, Milan Čorak, Tomislav Zdunić, Nikica Mataija i Mijo Maračić, dok su u drugom timu od 10. do 16. veljače 2014. god. bila angažirana 22 zaposlenika Elektrolike Gospić, odnosno monteri iz Pogonskog ureda Novalja, Pogonskog ureda Gračac, Pogonskog ureda Donji Lapac, Pogona Otočac, Pogonskog ureda Brinje, Službe za tehničke poslove i Pogonskog ureda Senj u slijedećem sastavu Igor Badurina, Berislav Badurina, Tomislav Tauzer, Joso Pejnović, Jovica Vladetić, Milan Dražić, Ivan Balenović, Mile Škorić, Tomislav Bogdanić, Željko Bogdanić, Jakov Pajdaković, Ivica Galetić, Milorad Vidmar, Josip Žagar, Stjepan Asić, Ivica Pavelić, Perica Rukavina, Vlade Grgurić, Tomislav Antić, Tomislav Dabo, Marijan Majetić i Tomislav Matasić.
– Iz iznesenog proizlazi da su radnici Elektrolike Gospić s angažmanom od 43 zaposlenika u periodu od 4. do 16. veljače 2014. 2014. god. bili najbrojnija ekipa koja je izišla na teren u ispomoć Elektroprimorju Rijeka na sanaciji stradale mreže, a sve kako bi stanovništvo Gorskog kotara što prije dobilo napajanje električnom energijom, a za što je u Gorski kotar prevezena i cjelokupna “teška” mehanizacija. U slučaju potreba formiran je i treći tim iz Elektrolike Gospić koji broji 21 montera, a isti će se u slučaju potreba odazvati na ispomoć u roku od 24 sata. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim monterima koji su u izvanrednim i nadljudskim okolnostima bili bezrezervno spremni pomoći drugom distribucijskom području i stanovništvu Gorskog kotara da što prije dobiju neophodno potrebno napajanje električnom energijom usprkos surovim odnosno hladnim i vlažnim klimatskim uvjetima, priopćeno je iz Elektrolike Gospić.

Nastavak ispod oglasa