U gospićkoj Poslovnoj zoni Smiljansko polje prije pet godina svečano su započeli radovi na kogeneracijskom energetskom postrojenju na bio masu snage 5 MW. Tom prigodom su strani i domaći investitori okupljeni oko poduzeća „Energana Gospić“ sa sjedištem u Kotenici, dobili su tih dana  svesrdnu pomoć Grada Gospića i Ličko-senjske županije, prije potrebni „vjetar u leđa“ projektu koji je jamčio posao za najmanje 30 ljudi. Izvođač radova je zagrebački „Ekol“.

Nakon nekoliko bezuspješnih telefonskih poziva investitoru, obišli smo danas postrojenja energane u Smiljanskom polju. Kako slike govore puno više od riječi, sami prosudite što se to izgradilo unatrag pet godina. Na radilištu oko 13 sati nije bilo niti jednog radnika. Od susjedstva doznajemo kako to traje podulje vrijeme.

-Naprave u par dana neke sitnice i onda ih opet nema mjesecima, tvrde neki radnici iz Poslovne zone zaposleni u drugim tvrtkama. Možda je ovo još jedna klasična „priča iz Hrvatske“, u kojoj ili nema novca, ili je netko nešto smuljao s kreditima, ili je posao jednostavno pukao???

M.S.