Ernest Petry potpredsjednik regionalnog saveza HNS-a

Ernest Petry

Žarko Stilin novoizabrani je predsjednik Istarsko – primorsko – goransko – ličko – senjskog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, odlučeno je na redovitoj izbornoj skupštini održanoj u veljači. Za potpredsjednike su izabrani Ernest Perty, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Ličko-senjske županije i podružnice Gospić te Zvonko Liović, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Istarske županije i podružnice Poreč. Za novu regionalnu tajnicu izabrana je Barbara Konestabo, a član predsjedništva je i Marko Boras Mandić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Primorsko – goranske žpanije.

„Vratiti život stranke u stranačku bazu odnosno prenositi informacije ne samo iz središnjice na teren, već što je iznimno važno, s terena u središnjicu, jedna je od glavnih zadaća, uz poboljšanje dvosmjerne komunikacije u organizaciji i organizacijsko jačanje, te bolju vidjivost HNS-a u javnosti, ovog koordinacijsko – organizacijskog tijela“ ističe Stilin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U HNS-u se događa uspješna generacijska tranzicija, što pokazuje i ovaj regionalni savez. Naši stariji kolege koji su do sada vodili organizaciju polako prepuštaju svoja mjesta nama i svojim iskustvom nas usmjeravaju i pomažu nam u radu. S druge strane, mi svojom energijom, entuzijazmom i inicijativnošću radimo na daljnjem jačanju stranke“ nadodajte 31-godišnji predsjednik, član nacionalnog Predsjedništva HNS-a.

Prva sjednica predsjedništva IPGLS RS HNS-a, na kojoj će se utvrditi konkretni ciljevi i planovi rada saveza u nadolazećem razdoblju, održat će se u srijedu, 9. ožujka u Gospiću.

„Budući da su lokalni izbori pred vratima na novoj je ekipi da se primi posla i zajedničkim naporima u sve tri županije koje savez obuhvaća, očekivane rezultate ostvari već na izborima 2017. godine“ zaključuje Stilin.

L.O.