Erste banka privremeno otvara dodatnih 12 poslovnica za isplatu mirovina, među njima i ona u Brinju

Erste banka odlučila je u manjim mjestima i gradovima privremeno otvoriti dodatnih 12 poslovnica, kako bi svojim klijentima umirovljenicima omogućila podizanje mirovina, izvijestili su u utorak iz banke.

“Kako bi svojim klijentima umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, koje će se isplaćivati od 3. travnja, Erste banka je uz trenutačno otvorenih 80 poslovnica odlučila privremeno otvoriti dodatnih 12. Riječ je o poslovnicama u manjim mjestima i gradovima gdje ne postoje alternativne poslovnice banke u neposrednoj blizini, a ostat će otvorene 6. i 7. travnja”, navodi se u priopćenju Erstea.

Nastavak ispod oglasa

Privremene otvorene poslovnice nalaze se u Brinju, Lovranu, Čazmi, Pitomači, Čabru, Matuljima, Dubravi Vrbovečkoj, Potpićanu, Kraljevici, Vrbovskom, Hercegovcu i Rapcu.

U svim poslovnicama s više otvorenih blagajni umirovljenici će imati prioritet, a na lokacijama gdje se očekuje dolazak većeg broja umirovljenika, Erste banka će surađivati s lokalnim centrima civilne zaštite, kažu iz banke.

Iz Erste napominju i da u situaciji kada odluke tijela javnih vlasti ograničavaju mogućnosti kretanja, odnosno minimiziraju sve vrste kontakata s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, umirovljenici se u što većoj mjeri upućuju na korištenje bankomata.

Iz Erste banke klijentima savjetuju da sve bankarske aktivnosti koje mogu obave koristeći digitalne usluge. Ako je dolazak u poslovnicu neophodan, klijenti se upućuju da, u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svoj red pričekaju na sigurnoj udaljenosti od drugih osoba ili ispred poslovnice.

L.O./H