Ličko-senjska županija se i ove godine brojnim aktivnostima uključila u obilježavanje Dana Europe, 9 . svibnja, odnosno Europskog tjedna. Županija je potakla i škole na svom području da obilježe Europski tjedan, i to savjetom i financijskom podrškom.

Proteklih dana Europski tjedan je tako obilježen i u Osnovnoj školi „Anž Frankopan“ Kosinj, na veliko zadovoljstvo svih učenika. Učitelji su informirali učenike o ideji i institucijama Europske unije te je izrađen i jedan veliki plakat na tu temu. Najveće zadovoljstvo i veselje kod učenika pružilo je sudjelovanje u drugim dodatnim aktivnostima koje su u školi bile organizirane tim povodom – izrada ekološkog sapuna, meda od maslačka te sportska natjecanja iz krosa, malog nogometa i graničara. Dan je završio prigodnim ručkom za sve učenike i učitelje.

– Vjerujemo da će učenicima dugo ostati u sjećanju doživljaji s ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna,  te se  još jednom zahvaljujemo Ličko-senjskoj županiji koja je to i omogućila, stoji u priopćenju OŠ Kosinj.

L.O.