„Evo bure još za dana, evo Borisa i Ivana“

   KARLOBAG – Kako se i očekivalo veliki salon hotela „Zagreb“ nije mogao primiti sve one koji su željeli biti dijelom predizbornog skupa HDZ-a i koalicijskih partnera. Nakon što je cijela dvorana otpjevala hrvatsku himnu u ulozi jednog od domaćina nastupio je Boris Smojver, aktualni zamjenik načelnika Općine Karlobag. U svojem je govoru ustvrdio kako je HDZ-ova vlast prije četiri godine naslijedila preko 37 milijuna neplaćenih računa svojih prethodnika, da je Općini i poduzećima  prijetio financijski kolaps zbog mogućih blokada.

– Ova općina i svi mi s njome teško smo se izborili za opstanak, kazao je Smojver. Vratili smo milijune  i opet stali na noge. Nismo bili blokirani, nije bilo otkaza i sve je normalno funkcioniralo. Žalosno je što ti koji su skoro uništili Općinu Karlobag i danas obilaze kuće mještana i uvjeravaju ih  kako sve to nije  istina. A mi smo otvorili dva nova poduzeća i  opstali. Ovdje moram reći  da je najveća zasluga za ove uspjehe zasluga našeg načelnika, sadašnjeg i budućeg, gospodina Ivana Tomljenovića-Mime. On je načelnik-volonter i ne uzima plaću za svoj trud. Čak čini obrnuto i kao poduzetnik često pomaže Općinu svojim strojevima i djelatnicima, samo da bi se gradilo i smanjili troškovi, rekao je Smojver. Dočekan gromoglasnim pljeskom Ivan Tomljenović obećao je da će njegov tim i dalje raditi za opće dobro i štiteći interese građana.

Nastavak ispod oglasa

– Hvala vam što smo i večeras pokazali naše zajedništvo, što je naše najveće bogatstva. Prije četiri godini preuzeli smo odgovornost za ovu općinu. Ali kriza koja se tada osjećala nije bila samo financijska, nego li i  moralna. Bila je to kriza ideja, razvoja i kriza projekata. Krenuli smo daleko ispod nule i uspjeli. Konsolidirali smo općinu u financijskom smislu, stvarali nova dobra, pokretali nove projekte. S  ponosom gledamo kako se gradi šetnica od Karlobaga do Ribarice, projekt koji nam puno znači u turističkom smislu. Obnavljamo rivu, obnovili smo ambulantu i kilometre cesta, potaknuli djelatnosti u velebitskom dijelu općine i ukupnim smo razvojem zadali nove standarde razvoja, rekao je načelnik Općine Tomljenović. Nakon njegova govora  snažni pljesak nazočnih nedvojbeno je govorio o Miminoj popularnosti među Karlobažanima. Kandidat za župana Milan Kolić zahvalio se Karlobažanima na vjernosti idejama dr. Franje Tuđmana, HDZ-a i hrvatstva.

– Večeras je veličanstveno biti u Karlobagu. Svi mi svjedočimo da se ovdje osjeti onaj zanos neophodan za uspjeh ma o kojem se poslu radilo.  Ono što mi imamo, a naši suparnici nemaju, jesu kvalitetni ljudi, projekti i načini na koje ćemo sve to postići. Naša je županija od „županije-slučaja“ došla na treće mjesto po BDP-u i moramo se zahvaliti timu našeg  župana Milana Jurkovića na velikim zaslugama. On će se zajedno s našim dr. Darkom Milinovićem nastaviti boriti za sve nas u saborskim klupama. Naša je obveza stvarati nova dobra i nove uvjete razvoja u ovim novim vremenima kada ulazimo u EU. Nadamo se da ćemo zajedno prebroditi krizu, ali s jednom novom Vladom jer se aktualna pokazala kao nesposobna. Karlobag je uživao potporu Ličko-senjske županije i uživat će  moju potporu kao župana jer ćemo uvijek otvarati vrata kvalitetnim projektima, ustvrdio je Milan Kolić. Prvi ličko-senjski HDZ-ovac dr. Darko Milinović također je neprestano bio prekidan pljeskom publike.

– Mi smo snaga demokršćanstva, ali moram priznati da niti na jednom našem skupu, a svi su bili predivni, nismo zajednički otpjevali hrvatsku himnu. Da sam ja predsjednik  uveo  bih pravilo da se prilikom intoniranja himne drži ruka na srcu. Ne kao stranačko obilježje, nego zbog iskrene ljubavi prema Domovini. Kada sam dolazio u Karlobag gledao sam plakat i razmišljao o pobjedi Mime i Borisa koja je sigurna. Na pamet mi je pao stih:“Evo bure  još za dana,  evo Borisa i Ivana“. Taj će dvojac donijeti HDZ-u još jednu pobjedu u Karlobagu. Mi poštujemo svaku poštenu demokršćansku stranku i svakog poštenog čovjeka. Ovdje smo morali poraziti HSS jer oni koji su jtu stranku ovdje tada predstavljali nisu znali voditi ovu općinu. Preuzeli smo kormilo općine i naš je tim Karlobag maknuo s ruba ponora. Zato 19.  svibnja izađite na izbore i poklonite povjerenje HDZ-u, našem Milanu Koliću kao županu i Ivanu i Borisu koji će u naredne četiri godine voditi ovu općinu!!!

M. S.