Kada je u četvrtak pozvan na ispitivanje u Ravnateljstvo policije, načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar je zatražio svjedočenje uz prisustvo odvjetnice. Policajci su mu priopćili kako zastupanje odvjetnice u tom trenutku nije moguće, budući da protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak nego se radi samo o provjerama navoda iz pritužbe.

U dosad neviđenoj praksi, Podnar je putem odvjetnice digao toliku prašinu da su neki mediji izvještavali da je “mučen” da prizna. Osim navedenog, Podnar je umjesto da odgovara na pitanja kao i svaki drugi građanin na sve strane pustio priču da mu politika podmeće. Ravnateljstvo policije oštro je odbacilo takve navode priopćenjem u kojem su istaknuli “Ovom prilikom ističemo kako se predmetno postupanje nije niti u jednom segmentu odnosilo na Darka Milinovića, potpredsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i saborskog zastupnika”.

Kako doznaje portal Lika online, Ravnateljstvo policije je izrazito nezadovoljno Podnarevim pokušajem politizacije cijelog slučaja.

L.O.