Nakon što smo objavili kako kandidati za župana stoje u gradovima Ličko-senjske županije, kao što smo najavili, danas objavljujemo rezultate agencije 2×1 komunikacije za preferencije birača za župana Ličko-senjske županije po općinama. Da podsjetimo, na nivou županije, župan Milinović je dobio 51,98 %, Ernest Petry 18,30 %, Mira Vrkljan Radošević 14,14%, Tomislav Zrinski 7,69%, a  neodlučnih je 7,90%. Te ankete su rađene u vrijeme kada se smatralo da će dr. Vrkljan-Radošević biti kandidatkinja za županicu.

Evo kako kandidati stoje u Brinju

Kandidat stranke LiPO Darko Milinović po tim anketama u Brinju dobiva 54 % glasova, kandidat HDZ Ernest Petry dobiva 30 % glasova, kandidatkinja Domovinskog pokreta Mirjana Vrkljan Radošević dobiva 13% glasva te je neodlučnih 3 % ispitanika. Po ovome se vidi da je u općini Brinje uvjerljivi favorit kandidat stranke LiPO Darko Milinović.

Rezultati za općinu Plitvička jezera

Zanimljivi rezultati postignuti su i u Plitvičkim jezerima. Kandidat stranke LiPO Milinović dobiva 53% glasova, kandidatkinja Domovinskog pokreta Mira Vrkljan Radošević dobiva 14 % glasova, kandidat HDZ-a Ernest Petry dobiva 9 % glasova, kandidata SDP-a Tomislav Zrinski dobiva 7% glasova dok je 12% neodlučnih, a 5% neće glasati za nikoga od ponuđenih.

Još jednom napominjemo da je anketa rađena u vrijeme kada se smatralo da će dr. Mirjana Vrkljan Radošević biti kandidatkinja za županicu.

L.O./2×1 komunikacije