Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana!

U ponedjeljak će oborine će uglavnom prestati, a u mnogim krajevima će se barem djelomično razvedriti, što će za posljedicu imati hladno jutro. Vjetar na Jadranu još neće oslabjeti pa će zbog jake i olujne, na udare i orkanske bure, i dalje biti teškoća u prometu, javlja HRT.

U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho, uz povremeno umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka između 0 i 6 °C.

Nastavak ispod oglasa

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a ujutro ponegdje može biti magle. Bit će relativno hladno, uz jutarnju temperaturu između -2 i 0 °C, te najvišu poslijepodnevnu oko 6 °C.

Hladno, osobito ujutro, bit će i u Gorskom kotaru i Lici, uz temperaturu i do -6 °C. Nakon mjestimične jutarnje magle i niskih oblaka očekuju se sunčana razdoblja uz temperaturu između 0 i 2 °C. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito uz jaku, na udare podno Velebita olujnu i orkansku buru, koja će prema kraju dana slabjeti.

Na srednjem Jadranu uglavnom suho i barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti Dalmaciji ujutro još oblačnije, u višim predjelima uz moguću susnježicu. Bit će vjetrovito uz jaku, podno Biokova na udare olujnu i orkansku buru. Osjetno hladnije nego prošlih dana, uz najvišu temperaturu između 5 i 11 °C.

Na jugu Hrvatske uz više oblaka još u prvom dijelu dana može biti kiše, a zatim suho i djelomice sunčano. Puhat će jaka, na udare i olujna bura, a more će, kao i na srednjem dijelu, biti valovito, prema otvorenom i jače valovito. Temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 °C.

U utorak na kopnu jutro još hladnije nego u ponedjeljak, dok će danju, nakon jutarnje magle, biti djelomice sunčano. U srijedu ponovno malo manje hladno jer će se sa zapada naoblačiti uz kišu, u gorju i snijeg. Oborine se očekuju i u drugoj polovini tjedna, kada se i u nizinama ne može isključiti susnježica.

Na Jadranu u utorak pretežno sunčano uz hladno jutro. Vjetar će oslabjeti. U srijedu novo naoblačenje pa će u drugoj polovini tjedna povremeno biti kiše, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavino, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Zapuhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar uz manji porast temperature zraka, a prema kraju tjedna ponovno hladnije.

HRT/DHMZ