Poznati hrvatski novinar i borac za ljudska prava Miro Matijević prije nekoliko mjeseci za magazin Fenix je dao intervju pod naslovom Karlo Starčević je najlošije rješenje za mjesto predsjednika HSP-a. Dio intervjua jučer je prenio portal Lika online pa se Matijević našao na udaru novinara bliskih Karlu Starčeviću. Prenosimo dio intervjua.

Zašto ste se pojavili u javnosti samo dva dana uoči drugog kruga izbora?

Ja imam svoje planove i svoju strategiju i planiram nešto poduzeti tek kada izbori prođu. Međutim, kada me Popović prozvao na onaj svoj prizemni način, isprovocirao me pa sam odlučio da ih naučim redu. I to je poruka ličkoj javnosti da ovo nisu izbori između stranaka već izbor između školovanog i kulturnog kandidata i iskompleksiranog kukavice, dezertera i primitivca. Izbori su to između Petrovog razuma i dijaloga i Karlovog urlika i mahanja pištoljem. Izbori su to između skromnog aparatčika i nasilnika i njegove razularene svite.

Vi ste poznati po svojoj beskompromisnoj borbi za promjene, a sada kada neki najavlju promjene svi se čude vašem izboru. Možete li nam to objasniti?

Naravno da sam za drastične promjene, ali nisam za promjene na gore. Uz to, lička javnost zna što sam sve baš zbog toga prošao i žrtvovao u zadnje dvije godine. Upravo ova moja bespoštedna borba sa tim zločinačkim sustavom ga je razgolila i ponudila mi dokaze kojima se ni ja nisam nadao. Već uskoro će se vidjeti prvi rezultati, a kako smatram da su ključevi svih pozitivnih promjena u Lici u mojim rukama, mogu sa sigurnošću najaviti da je upravo pobjeda Petra Krmpotića  početak tih promjena zato što su za te tako dugo očekivane promjene potrebni razum, hladna glava i dijalog. Zbog toga je u Gospiću Petar Krmpotić moj izbor, kao što je Dr. Miletić u Otočcu.

L.O.