Pod nazivom „Vječni derbi“ održan je u krugu bivše  perušićke ciglane „mali ratni sukob“. Organizirao ga je Airsoft tim Gospić, koji je ovom prigodom okupio sudionike iz cijele Hrvatske i BiH. Osamdeset „fajtera“  „ratovalo“ je skoro šest sati, a osim poneke manje modrice i srušenog ponosa, ova adrenalinska seansa protekla je u najboljem redu i prijateljskom ozračju. Predsjednik AST Gospić Zrinko Dejanović zadovoljan je dosezima i ozračjem ovoga događaja.

-Događaj je organiziran na ideju i inicijativu našeg člana Duška Miletića te trenera Ivana Grivičića, a s ciljem da se od prihoda kotizacija sponzorira kupovinu kompleta nogometnih dresova najmlađim igračima NK „Gospić ’91.“. Treba naglasiti kako su svi sudionici i posjetitelji ovoga događaja oduševljeni terenom i scenarijem koji je bio pomalo nalik na nogometni. Naime, suprostavljene strane  zvale su se „Dinamo i Hajduk“. Odatle i naziv „vječni derbi“. Ovom prigodom zahvaljujemo se svim sudionicima na odazivu i uplatama, na odličnom druženju, s posebnim naglaskom na Hrvatski Airsoft Savez koji je iz proračuna donirao 1000 kuna za ostvarenje glavnog cilja ovog susreta, rekao nam je predsjednik AST Gospić Zrinko Dejanović.

Ovi fajteri nježna srca već su puno puta sami organizirali ili bili sudionici sličnih dopgađaja. AST Gospić je  u lipnju 2018. organizirao istovjetan događaj s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Pčelice“ iz Gospića. Predsjednik Dejanović dodaje:

-Negdje sredinom ove godine planiramo opet organizirati Airsoft susret koji će također biti humanitarnog karaktera, a napravit ćemo ga u suradnji s Crvenim križem. Ujedno pozivamo sve građane bez obzira na spol i godine da se okušaju u Airsoftu, a sve informacije o tome mogu dobiti na našoj facebook stranici AST Gospić, rekao nam je Zrinko Dejanović.

Z.D./M.S.