Finac „napuhao“ 3,91 promila

Ovoga je vikenda otkrivena još jedna provalna krađa počinjena „Bog te pitaj kada“.Policijska uprava ličko-senjska javlja kako je u selu Klanac kod Gospića u razdoblju od studenog 2015. do 6. veljače 2016. nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu u vlasništvu 41-godišnjaka iz Velike Gorice iz koje je ukrao kosilicu za travu.

Dogodila se jedna prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1), Senja (1) i Novalje (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Ličkom Lešću kod 40-godišnjaka iz Perušića (2.94 g/kg), dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola kod pješaka izmjerena jučer u Senju kod 46-godišnjeg državljana Finske. Turist je napuhao 3.91 g/kg!!!

Na redu su dobre vijesti, a vezanu su uz dragovoljnu predaju oružja. Tijekom proteklog vikenda dva građanina su u Gospiću dragovoljno predali 294 komada raznog streljiva, četiri ručne bombe, dva okvira za automatsku pušku i tromblonsku osvjetljavajuću minu, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Odličan primjer kojega valja slijediti.

P. U./L. O.