Nakon nezaboravnog finala iz 2014.godine, Jadranske igre vraćaju se na provjereno mjesto dobre zabave i ludog provoda – u Novalju! Šesta sezona polako se primiče kraju, a pred nama je jedan od najvećih događaja – veliko hrvatsko finale koje će se u organizaciji Grada Novalje i agencije Adria events u petak 21. kolovoza održati na Veloj rivi. Novalja će ugostiti najbolje ovogodišnje ekipe koje će se boriti za prolazak u međunarodni dio natjecanja, a sve će to pratiti mnoštvo navijača koji su već spremni da sa svojim ekipama krenu na još jedno nezaboravno putovanje.

Od ukupno 106 dana koliko traju ovogodišnje igre, karavana je prošla više od polovice, a ‘poslastica’ za sve ekipe i navijače ono je što nam slijedi u petak – hrvatsko finale Jadranskih igara 2015. gdje će se šest trenutno najboljih ekipa u Hrvatskoj boriti za prolazak u Međunarodna polufinala koja će se 4. i 6. rujna održati u Rijeci, a na kojima će sudjelovati ukupno 12 ekipa iz osam zemalja. Dvije najbolje plasirane ekipe iz Novalje postat će predstavnici Hrvatske u Rijeci, a ukoliko se i tamo pokažu najboljima pred njima je i nastup u Međunarodnom finalu.
‘Sretni smo što se i ove godine vraćamo u Novalju. Prošle je godine u finalu bilo odlično, imali smo prilike gledati vrhunsko natjecanje, a atmosferu koju su stvorili navijači pamtit ćemo još dugo! Nadamo se da ćemo i ove godine sve to ponoviti te da ćemo imati prilike gledati još bolje natjecanje naših ovogodišnjih finalista.’ – rekao je Miroslav Krzyk, autor projekta Jadranske igre.
‘Bolji od najboljih’ imat će težak zadatak u Novalji – mjesta u Rijeci samo su dva, a od ekipa koje su izborile prvao nastupa u Novalji možemo očekivati samo vrhunske rezultate. Tko će završiti na tronu šeste sezone Jadranskih igara saznajemo uskoro, a sve što unaprijed možemo reći jeste – bit će napeto, neizvjesno i zanimljivo od početka pa do samog kraja igara do kojih brojimo još jako sitno!

I.B.