Dan po dan, mjesto po mjesto i došli smo do onoga što svi već dva mjeseca s nestrpljenjem iščekujemo: do finala pete sezone najbolje ljetne zabave na JadranuOsam najboljih ekipa na Jadranu u subotu 23.8.2014. pred mnogobrojnom će publikom odmjeriti snage u pet igara te se potruditi da se baš oni okrune titulom najboljih u 2014. godini.

Mjesto radnje: grad Novalja. Vrijeme radnje: subota 23.kolovoz, 20 sati. Ekipe: osam velikana, odnosno jakih i moćnih ekipa koje će nam prirediti pravi spektakl od natjecanja. Ove je godine konkurencija stvarno odlična, a ekipe su sve odredom favorit do favorita. Iz općine Dubrovačko Primorje dolazi nam ekipa Velika riva Doli, nova ekipa kojoj je ovo prvo finale no itekako perspektivna koja bi u Novalji mogla napraviti pravu senzaciju i iznenaditi protivike. Nakon godinu dana pauze od velikih natjecanja, tu je i ekipa iz Ploča – Plina istočna. Još uvijek nepobjedivi u potezanju konopa, Plina ove godine dolazi u pomlađenom sastavu te kako nam je njihov kapetan rekao – idu na sve igre i na pobjedu.

Po broju ekipa i ove je godine najmoćniji otok Pag, a prva otočka ekipa koja će se natjecati u finalu je Južina-Vlašići. Od male ekipe postali su strah i trepet, a gdje god da se pojave njihovi ih protivnici itekako respektiraju. U finalu ćemo i ove sezone gledati ekipu iz Tribunja. Od milja prozvani ‘The Perfect’, tribunjski stroj i ove godine napada prvo mjesto. Tribunjci i ove sezone imaju najbolji rezultat u letećem vaterpolu, a pokazali su da se ne boje jake konkurencije i da mogu protiv svih.Druga paška ekipa, Paške podlanice, iza sebe ima četiri finala i titulu najbolje ekipe Jadranskih igara po ukupnom poretku te veliku želju da se ove godine konačno okite zlatom. Dobri u svim igrama, Pažani će i ove godine napadati od samog početka i potruditi se da ‘karijeru’ koja traje već pet godina konačno okrune najprestižnijom titulom.

U Novalji ćemo imati prilike gledati i ekipu iz Karlobaga. Toliko željeno finale izborili su u Senju, a ova relativno nova ekipa kojoj je ovo tek druga sezona natjecanja dat će sve od sebe unatoč tome što su im neke igre totalna nepoznanica. Tu su i predstavnici grada Solina, ekipa Vranjic, poznatiji kao Cipli dizelaši. Cipli su svoju kartu za finale dobili zahvaljujući trećem mjestu u ukupnom poretku ekipa, poznatijem kao ljestvica TOP 10 (op.a. Paške podlanice svoje su mjesto u finalu osigurali igrama na Viru te je time pozivnica otišla u ruke ekipe iz Vranjica). I šećer na kraju – domaćin, ekipa Novalja koja je prošle godine svoje natjecanje završila u četvrtzavršnici na Rabu, ove će se godine pred svojom mnogobrojnom publikom imati prilike boriti za titulu najboljih. Hoće li im domaći teren pomoći da što bolje odrade igre vidjet ćemo u subotu.

Jadranske Igre/lo