Finale prije finala: Hrvači Vindije bolji od Gospića

Foto: HKG
Foto: HKG

Hrvači varaždinske Vindije u dvorani u Graberju ugostili su momčad Gospića u sklopu 4. kola završnice Prvenstva Hrvatske. Nakon uzbudljivih borbi, Varaždinci su slavili 4:3 te se tako bodovno izjednačili s Gospićem na vrhu prvenstvene tablice…piše evarazdin.hr

Prvu pobjedu Vindiji donio je Sandro Frankol u kategoriji do 55 kilograma, svladavši klasičnim tušom u prvoj rundi Mladena Ličinu. Vindija je na 2:0 povisila u kategoriji do 60 kilograma i to bez borbe, s obzirom da Gospić nije imao borca kojeg bi suprotstavio Ivanu Lončariću.
Treći bod Varaždincima donio je kapetan Tonimir Sokol (do 66 kilograma), pobijedivši juniorskog prvaka Europe i svjetskog doprvaka, Dominika Entlingera nakon tri runde.
Gospić smanjuje na 3:1 preko Bože Starčevića koji je pobijedio Benjamina Šokmana, dok Matija Aščić donosi i drugi bod gostima, pobijedivši Petra Zoreca u neizvjesnom meču, koji je vrlo lako mogao otići i na stranu varaždinskog hrvača. Četvrti bod i pobjedu Vindiji osigurao je Siniša Hogač u kategoriji do 96 kilograma, pobijedivši Antona Đoka.
U posljednjem meču Gospić je preko Marka Koščevića, koji je bio bolji od Dejana Šokmana, uspio tek ublažiti poraz.
Vindija i Gospić drže vodeću poziciju s jednakim brojem bodova. Do kraja prvenstva još su dva kola. Varaždinci dočekuju petrinjski Gavrilović i gostuju u Zagrebu kod Like. Ostanu li poravnati s Gospićem na vrhu, novim međusobnim susretom na neutralnom terenu odlučivat će o prvaku Hrvatske.
L.O.