Iz Policijske uprave ličko-senjske doznajemo  kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom s područja općine Brinje. Majstora se sumnjiči da je Sumnjiči se da je 2. rujna ove godine u šumskom predjelu Stajnice, općina Brinje, posjekao i otuđio deset stabala bukve u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Jedan vrlo fini lopov je  razdoblju od 4. do 7. listopada 2016. godine u Podumu, grad Otočac, provalio  u nenastanjenu obiteljsku kuću iz koje je otuđio sanitarije. Mogao je ukrasti sve, ali je zbog finoće ukrao samo ono što mu je trebalo.

Slično je činio i vrlo fini lopov koji je noću 7./8. listopada 2016. godine u Glavacama, grad Otočac,  iz zatvorene štale osam ovaca u vlasništvu 63-godišnjaka iz Otočca. Onako, na „finjaka“.

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, koja se dogodila jučer u 1.30 sati u Smiljanu, grad Gospić kada je 19-godišnjakinja iz Gospića pod utjecajem alkohola (0.39 g/kg), prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Klanca u smjeru Gospića, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom i udarila u betonski stup javne rasvjete. Vozačica je teško ozlijeđena, a 21-godišnji putnik s područja Otočca lakše, te su oboje zadržani na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Otočcu, kod 37-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.37 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 212 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Perušića i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 55-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

P.U./L. O.