Foto: Ilustracija

U Senju je danas započeo serijal treninga  selekcije rukometaša  mlađih kadeta Ličko-senjske županije kojim se i službeno oformila ekipa koja okuplja trenutačno najbolje rukometaše ovoga  godišta u našoj županiji. Sve je pokrenuo RK „Gospić“, uz  podršku uprave RK „Senj“ kada je  dogovoreno  prvo okupljanje najboljih rukometaša mlađekadetskog uzrasta Ličko-senjske  županije.

U rukometnom smislu ovo je  jedan od povijesnih trenutaka za Gospić i županiju budući nikada prije nije stvarana rukometna selekcija. Za selekciju su oba kluba dala po 8 igrača pa su tako od gospićkih igrača svoja mjesta napornim radom i odricanjem zaslužili: Nikola Biškupić, Tomislav Milković, Matej Suknaić, Ante Rupčić, Josip Starčević, Luka Rukavina, Marko Kovačević i Bruno Vukelić. Okupljanje je održano u Senju, a na njemu je prisustvovalo 14 igrača, a trening su radili treneri Josip Štokić, Igor Šojat i Vanja Antić.

Kontrolno okupljanje je završilo uspješno, te je već u dogovoru novi termin. Selekcija će svoju sezonu završiti sudjelovanjem na 10. turniru u rukometu za mlađe uzraste “Mali medo” koji će se početkom lipnja održati u Gospiću. Biti će to prve “službene” utakmice na kojima će dečki iz Senja i Gospića  sudjelovati pod imenom „Selekcija Ličko-senjske županije“.

L.O.