Jutros u 7 sati na 116 mjesta u  Ličko-senjskoj županiji otvorena su biračka mjesta za prijevremene izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije. Ličani u županijsku skupštinu biraju 31 vijećnika, a za ta mjesta bori se devet lista.

Na biračkom mjestu u gospićkoj pošti jutros je glasovao i aktualni župan Darko Milinović. Ponovio je kako će HDZ imati najgore izborne rezultate u povijesti.

-Moja politička karijera je u uzlaznoj putanji.. U kampanji sam neopterećen ničim, bez mandata do sada, a HDZ je imao 19 mandata. Nakon izbora ću surađivati s progresivnim strankama, koji se znaju uzdići iznad političkih interesa i kazniti one koji su krivi za sve ovo… U petak je premijer Plenković rekao da je tu Gabi sa 900 milijuna kuna, Ćorić sa 200 milijuna kuna. Hrvatski se ponos ne može kupiti sa svim tim milijunima kuna, ali po tim iznosima, Ličko-senjska županija imat će njaveći proračun od svih županija u Hrvatskoj! To je milijardu i dvjesto milijuna kuna koje je Plenković obećao. Zato ću zamoliti predsjednika Vlade da nam to da u proračun, kazao je Milinović.

– U HDZ-u sam od 1990.-ih godina, a onda sam nedemokratski izbačen, ponižen. Odbacili su me kao, rekao bih Real Ronalda. Izgubio je sada Ligu prvaka, izgubit će prvenstvo Španjolske. Tako je danas ovdje sa HDZ-om. HDZ se odrekao Ronalda, a za to nije bilo baš nikakvih razloga. I to je hrvatski ponosni narod osjetio u Ličko – senjskoj županiji, zaključio je Milinović.

L.O.