FOTO Dodijeljena priznanja Ličko senjske županije i nagrade TZ Grada Gospića

U Gospiću su ovaj vikend u sklopu jubilarne 20. izložbe Jesen u Lici dodijeljene nagrade najuspješnijim izlagačima izložbe i nagrade Turističke zajednice Grada Gospića.

Nagrade izlagačima ove su godine podijeljene u tri kategorije:  za najbolju etno prezentaciju, za najboljeg gostujućeg izlagača i najbolji nastup proizvođača na ovogodišnjoj manifestaciji Jesen u Lici.

U kategoriji za najbolju etno prezentaciju prvo mjesto je pripalo Jadranki Baburić Štimac. Drugo mjesto je osvojio Mjesni odbor Pazarište, a treća je bila Učenička zadruga Vodarica Marta OŠ dr. Jure Turića iz Gospića.

U kategoriji za najboljeg gostujućeg izlagača prvo mjesto je pripalo Zajednici proizvođača Sisačko-moslavačke županije. Drugo mjesto pripalo je OPG-u Sinković iz Bedekovčine. Treća je bila braniteljska socijalna zadruga “Okusi mora i mirisi zemlje”.

U kategoriji za najbolji nastup proizvođača na ovogodišnjoj izložbi prvo mjesto je pripalo OPG-u Drazan iz Gospića. Drugi je bio OPG Milić iz Zagvozda, a treći obrt Mikuš iz Brezovice.

U projektu VOLIM HRVATSKU Turističke zajednice Grada Gospića podijeljene su nagrade u tri kategorije.

Zeleni cvijet sa Brončanim znakom ove godine dobila je Dragica Kovačević za uređenost okućnice privatne kuće.

Zeleni cvijet sa Srebrenim znakom pripao je Katici Starčević.

Najuređenija okućnica na području grada Gospića je okućnica od Katice Delač, njoj je pripao Zeleni cvijet sa Zlatnim znakom.

Uz navedeno TZ Grada Gospića ove je godine dodijelila još jedno priznanje, ono za najuređeniji balkon privatne kuće. Nagrada za najljepši cvjetni balkon privatne kuće pripalo je Mirjani Galac.

U sklopu natječaja „Najljepše fotografije grada Gospića“

prvo mjesto pripalo je Nikoli Mraoviću za fotografiju pod nazivom “Dobro jutro Gospić”. Drugo mjesto osvojila je fotografija naziva “Gospić”, autora Marka Mihelčića.  Treće mjesto za najljepšu fotografiju osvojila je fotografija pod nazivom “Rijeka Ričina” autorice Tomislave Maras.

Posebna nagrada Turističke zajednice Grada Gospića pripala je pustolovno-izletničkom centru Rizvan City vlasnika Gorana Šupera. Ova nagrada je dodijeljena za izniman doprinos u razvoju turizma.

Nagrade za 20 godina nastupanja na “Jeseni u Lici” osvojili su Karlo Posavec, Ana Brkljačić, Ivana Laginja, Ana Ilić Panjković, Dragica Rogić, Ružica Dujmović, Ivan Golac, Mirko Milković, Vladimir Tomaić, Božo Biondić, Ivan Vlainić, Nikola Baričević, Pavenka Kuterevo, OPG Šimunić Senj, Dječji vrtić Gospić, Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčevića Gospić, Hrvatske šume, Uprava šuma Gospić, Turistička zajednica grada Gospića i Grad Gospić.

L.O.