Svečani obred primanja svete Krizme održan je ovoga vikenda u dvije župe u Lici. Tako je u župnoj crkvi u Gračacu gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović podijelio sakramenat Krizme za 49 krizmanika, dok je u župi Sv. Rok sakrament Krizme primilo 8 krizmanika.

U svojoj propovijedi, biskup Bogović se osvrnuo na radosni trenutak za ove župe, istaknuvši kako zajednica mladeži prima posebne darove.

– Pitamo se što to znači kada se veselimo. Zašto se danas veselimo? Dakako, veselimo se kada čujemo da nam je netko ozdravio. Kada je dobio kakvu nagradu, kada je netko dobio dijete. Onda se ljudi vesele. Danas se osjećamo i tužni jer kažu tko nije upoznao tugu ne zna što je radost. Kada govorimo o evanđelju zapravo govorimo o radosnoj vijesti u čemu je ta posebna radosna vijest koja je krenula iz Jeruzalem i proširila se po cijelom svijetu. Ona nije obrađivala tek jednoga čovjeka niti jedan narod ili jednu stranu svijeta. Ta radost se zove evanđelje pobjeda. Ne nad nekim privremenim neprijatelje nego nad stalnim neprijateljem, a to je smrt, kazao je biskup Bogović.

Biskup je ohrabrio krizmanike poručivši im da ostanu u Kristovoj ljubavi i da budu njegovi svjedoci u društvenoj zajednici, živeći odvažno svoje kršćansko opredjeljenje.

L.O./Foto: Nick M Wedding studio