Tek što smo se ponadali da će dan uoči Uskrsa biti bez novih požara, s terena stiže dojava o horor-scenariju. Netko je zapalio suhu travu nedaleko od crnogorične plantaže nedaleko od Ribnika. Vatra se proširila, prešla željezničku prugu i zahvatila šumu. Na toj lokaciji teren je pristupačan vozilima, uz veliku opasnost od mina zaostalih iz Domovinskog rata. Iako su gospićki vatrogasci na terenu, u taj šumski predio zbog minske opasnosti nitko ne ulazi.

Ovo je zasigurno znao i „stručnjak“ koji je zapalio vatru, ali mu to nije smetalo da u oganj pretvori plantažu ariša, bora i smreke. Iz gospićke Uprave šuma doznajemo da taj požar gori od jučer, ali ga je danas proširio vjetar. Motiv izazivanja ovoga požara je uobičajen: paljenje suhe trave da bi pašnjak bio bolji!

Vremešni palitelj koji je kod Mogorića jučer zapalio staru gumu, vezao za traktor i vozio se naokolo bit će svakako sankcioniran, javljaju nam iz PU ličko-senjske. Iako se bliži 90.-oj godini to mu nije smetalo da na ovaj način izazove požar u duljini od više stotina metara koji su lokalizirali timovi iz JVP Gospić.

M.S/L.O.