FOTO: Stanje opskrbe strujom Kosinjske doline još uvijek je vrlo složeno

Zadnjih dana učestale su mnoge informacije, točnije dezinformacije u kojima tzv. stručnjaci pojašnjavaju navodne urote protivžitelja Kosinjske doline i tamošnje normalizacije života. Zbog toga je oglasio HEP, Elektrolika Gospić.

-Ovim putem vas ispred HEP ODS-a, DP Elektrolika Gospić obavještavamo o trenutnoj situaciji u Kosinjskoj dolini (stanje na dan 22. 03. 2018. god. u 12 sati), te o poduzetim radnjama vezanim uz distribuciju električne energije i opskrbu korisnika mreže s električnom energijom. 

Nastavak ispod oglasa

Već drugi dan za redom vodostaj na poplavljenom području Kosinjske doline polako opada, što za sada nažalost ne utječe na stanje vezano uz mogućnost uspostave redovnog stanja u distribuciji električne energije. Proteklih dana su poduzimane aktivnosti prespajanja pojedinih trafo područja (gdje je bilo izvedivo), radi čega je za dio korisnika mreže uspostavljena redovna opskrba električnom energijom.

Shodno navedenom što se tiče distribucije električne energije na još uvijek poplavljenom području stanje je i dalje nepromijenjeno uz napomenu da smo izvršili radnje rasterećenja pojedinih agregata kako bi korisnicima osigurali kvalitetniju opskrbu električne energije iz agregata. Trenutno stanje je da je da je još uvijek na području Kosinjske doline isključeno 13 trafostanica TS 10(20)/0,4 kV. Preko agregata je i dalje opskrbljeno cca 200 stalnih korisnika mreže (stanje na dan 22. 3. 2018. god. u 12 sati), slijedom čega proizlazi da sva kućanstva na poplavom zahvaćenom području imaju osiguranu opskrbu električnom energijom.

 Uz sve navedene aktivnosti i dalje je u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Općine Perušić, te sa ostalim angažiranim službama iskoordinirana konstantna dostava goriva prema kućanstvima za potrebe rada agregata koje se dostavlja čamcima, te su do daljnjega uspostavljena cjelodnevna dežurstva radnika Elektrolike Gospić. Današnje aktivnosti Elektrolike Gospić su vezane za uklanjanje drveća i raznoraznih nakupina s vodiča, kao i na saniranju oštećenja na vodičima i stupovima.

Također Vam ovim putem u privitku e-maila dostavljamo fotografije stanja i aktivnosti na terenu. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama stojimo Vam na raspolaganju- stoji u priopćenju kojega potpisuje  direktor Ernest Petry, mag.iur.

HEP/L. O.