Protekli vikend bio je za policijske službenike po obimu  u znaku manjih ekscesa, ali svakako zanimljivih široj javnosti.

Dogodila se jedna prometna nesreća  s ozlijeđenom osobom,  ali su na području Policijske uprave ličko-senjske provedene  preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 63 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 43-godišnjaka iz Gospića (2,74g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, između Gospića i Janče, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 44-godišnji slovački državljanin upravljao osobnim automobilom. Kažnjen je novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

U subotu je građanin u Otočcu dragovoljno predao 355 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Mještanin sela  Lički Novi, grad Gospić, pronašao je osam ručnih bombi zaostalih iz Domovinskog rata, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Ipak, metaforički rečeno, najveća se „pušiona“ dogodila na Carini kod   MCGP Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH. Izvršena je kontrola teretnog vozila koprivničkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Švercao je 40 kilograma rezanog duhana koji mu je oduzet. Tako će „popušiti globu, dok će duhan popušiti netko drugi.

H.J.