Završila je središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i 27. godišnjice VRO “Oluja”, koja je u petak održana na stadionu NK Dinara.

Jutros je proslava počela prijavkom predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku​, a za to vrijeme je ​na tvrđavi podignuta državna zastava uz pjevanje himne. ​Obilježavanje se nastavilo zvonjavom crkvenih zvona, najavom plotuna, čitanjem povjesnice i imena svih poginulih branitelja u Oluji, kao i minutom šutnje.

Potom su na NK Dinara uslijedila obraćanja četvorice govornika – umirovljenog general pukovnika Mladena Markača, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zorana Milanovića. Svečanosti u Kninu su nazočili i ličko-senjski župan Ernest Petry i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Od 11 do 11.14 sati je ​izveden ​program akrobatske grupe Krila oluje i prelet helikoptera MORH-a i MUP-a, a svečanost na nogometnom stadionu završila je ​uz malo kašnjenje zbog dugih govora u 11.30 sati. Prethodno su izaslanstva položila cvijeće i upalili svijeće kod spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95” na Trgu dr. Ante Starčevića.

Službeni završetak programa je u 14 sati, nakon čega slijedi drugi dio programa koji organizira Grad Knin, u kojem će u 21 sat početi koncert Doris Dragović, potom vatromet i koncert grupe Opća opasnost.

L.O.